Nieuws


BladerBox.nl zet offline uitgaven om in online omzet 31-05-2005
Op 30 mei vond tijdens een seminar van de Uitgeversbond de officiŽle presentatie plaats van BladerBox.nl, een nieuw initiatief voor online ledenwerving.

Tijdens dit seminar werden de diverse mogelijkheden voor het verkopen van proefabonnementen getoond. Het onderscheidende concept van BladerBox.nl werd door zowel de gasten als de drie uitgevers uit het discussiepanel enthousiast ontvangen.

Middels het BladerBox systeem kunnen uitgevers hun offline edities nu ook online inzetten voor het genereren van betere leads. De online bezoeker kan namelijk eerst gecategoriseerd in alle aangeboden tijdschriften bladeren, alvorens tot aankoop over te gaan. Dit vergroot de kans dat de nieuwe abonnee weer gaat kiezen op basis van inhoud in plaats van korting. Verder wist het BladerBox systeem zich nadrukkelijk te onderscheiden vanwege de achterliggende Turnpagesģ bladertechniek en de bijzondere inzage in nuttige statistieken.

BladerBox traffic zal voort komen uit een netwerk van 27.000 affiliate sites. Deze kunnen, afhankelijk van de wensen van de uitgever, de titels op portal-, categorie- of zelfs bladniveau promoten. Zo stellen zij hun eigen “digitale kiosk” samen naar gelang het profiel van hun bezoekers. Een netwerk wat de uitgever ook andere omzet kan opleveren dan alleen proefabonnees. Want met het BladerBox systeem kan de uitgever in de nabije toekomst vanuit de digitale uitgaven ook advertentiepagina’s laten doorlinken, rechtstreeks producten verkopen, een bibliotheek opbouwen met eerdere uitgaven of zelfs betaald lezen aanbieden. Bijzonder is dat iedere uitgever ook een eigen digitale kiosk kan samenstellen en zodoende kan verdienen aan diverse joint promotions of zelfs nieuwe abonnees van (niet concurrerende) collega titels.

Door de investering in offline uitgaven, veelal tienduizenden Euro’s, via BladerBox ook online in te zetten, krijgen de uitgevers van tijdschriften en kranten er duizenden virtuele kiosken bij die samen een geheel nieuw consumptiekanaal kunnen vormen van miljoenen lezers.

Initiatiefnemers Jules Keser, directeur Media Box Intermedia en Jeroen Kramer, directeur TradeDoubler, zijn razend enthousiast over BladerBox. Beiden zijn overtuigd van het succes en zien BladerBox als de start voor een volledige nieuwe wijze van marketing en verkoop voor abonnementen, advertentie’s, producten en betaalde digitale uitgaven.

<< Terug